Request A Brochure Request A Quote
Email Us
CHOOSE A PAGE

Greenwich Community Centre, Greenwich High Road, London

Greenwich Community Centre, Greenwich High Road, London

Conservation building refurbishment
Traditional Sliding Sash Windows ( 2.8m High)

The Greenwich Community Centre is a thriving, busy building used on a daily basis by lots of different community groups in the middle of Greenwich. The building is situated within a conservation area in Greenwich Main Street, not far from the world famous Royal Observatory. This refurbishment project involved not just supplying the tallest Sliding Sash Cords and Weights that we have ever done, but, it also meant working around the needs of the community centre. As with most conservation projects, the windows were specified to match as close as possible, the previous existing windows.

Having successfully negotiated planning, the windows provided, were supplied in batches based on each room and its availability. The windows were a mixture of Traditional Sliding Sash Cords and Weights with arched heads along with casement windows. The sliding sash windows were up to 2.8m high and extremely heavy. Working with the fitting team, we kept the lead weights loose for ease of fitting on site.

Working over a period of four weeks in 2012, the windows were supplied and installed. The double glazed units were factory finished white and have made a significant difference to the warmth of the building; in fact, they have reduced their heating temperature twice.

Greenwich Community Centre 1

Greenwich Community Centre 2

Greenwich Community Centre 3

Greenwich Community Centre 4